الگوریتم اینستاگرام مثل یک مکعب روبیک است؛ یعنی نزدیک به «بینهایت حالت ترکیبی» در آن نهفته است که اگر برای حل مسائل آن، از هیچ ساختار و اصولی پیروی نکنید، در واقع صرفا وقتتان را هدر دادهاید. در حالحاضر، هیچکس در دنیا نمیداند که الگوریتم اینستاگرام دقیقا به چه شکل و با چه منطقی کار میکند؛ آنچه در این مقاله برای شما گردآوری کردهایم مجموعهایست از نتایج آزمون و خطاهایی که توسط متخصصان انجام شده بهدست آمده است.
الگوریتم اینستاگرام اساسا از ۲ لایه تشکیل شده است و براساس اعلام اینستاگرام، لایه اول، اهمیت بیشتری از لایه دوم دارد و از ۳ فاکتور تشکیل شده است:
۱. علاقه
۲. تازگی
۳. ارتباط
معنی علاقه در الگوریتم اینستاگرام:
اینستاگرام مایل است پستهایی را به شما نشان بدهد که موردعلاقه شماست و این کار را با بررسی آنچه در گذشته در اینستاگرام تماشا کردهاید انجام میدهد. بهعنوان مثال اگر شما زمان زیادی را به دیدن تصاویر و ویدیوهایی مربوط به پرسپولیس صرف کرده باشید، اینستاگرام شما را بهعنوان یکی از هواداران سرخپوشان پایتخت شناسایی میکند و عکسها و فیلمهای بیشتری از این تیم به شما نمایش میدهد.
معنی تازگی در الگوریتم اینستاگرام:
اینستاگرام برای نمایش دادن پستها به کاربران، زمان آپلود شدن آنها را نیز بهعنوان یک فاکتور در نظر میگیرد و کمتر پیش میآید که پستی را به کاربران نمایش دهد که چند هفته قبل بارگذاری شده باشد. در صفحه اصلی (Home) اینستاگرام شما، معمولا پستی که ۷۲ ساعت قبل آپلود شده است، عقبتر از پستی است که ۲ ساعت پیش بارگذاری شده است. در واقع، اینستاگرام به ضربالمثل فارسی « نو که بیاد به بازار، کهنه میشه دلآزار» اعتقاد دارد!
معنی ارتباط در الگوریتم اینستاگرام:
اینستاگرام برای اولویتبندی پستهایی که به کاربران نمایش میدهد، ارتباطات شخصی شما را مورد توجه قرار میدهد. -البته فراموش نکنید که اینستاگرام در مغز شما نیست؛ بلکه از روی مراوداتی که در اکانتتان با کاربران دیگر دارید، میزان نزدیکی شما را با اشخاص دیگر تخمین میزند.- بهعنوان مثال اگر شما تعامل زیادی با یکی از همکاران یا دوستانتان در اینستاگرام داشته باشید، این پلتفرم سلیقه شما دو نفر را شبیه به هم فرض میکند و پستهایی را که شما دوست داشته باشیدرا به او هم نشان میدهد.

لایه دوم الگوریتم اینستاگرام باوجود اینکه به اهمیت لایه اول نیست؛ اما باز هم تأثیرگذاری خود را دارد. این لایه نیز شامل ۳ شاخص است:
۱. تناوب
۲. تعداد دنبالشوندهها
۳. میزان استفاده
معنی تناوب در الگوریتم اینستاگرام:
اینستاگرام مایل است که کاربران بهصورت متناوب پستهای جدید و باکیفیت ببینند. درواقع اگر یک پست در فاصلهای که شما اپلیکیشن را بسته و دوباره باز کردهاید بارگذاری شده باشد، اینستاگرام آن پست را به شما نشان خواهد داد تا توالی دیدن شما بههم نخورد.
معنی تعداد دنبالشوندهها در الگوریتم اینستاگرام:
الگوریتم اینستاگرام بهگونهای است که هر چه تعداد بیشتری از کاربران را فالو کنید، اینستاگرام هم تعداد پستهای بیشتری را به شما نشان میدهد. بهعنوان مثال، وقتی شما ۱۰۰۰ نفر را فالو کنید، پستهای دایره وسیعتری از کاربران را مشاهده خواهید کرد؛ یعنی از افراد تکراری کمتری، پست میبینید.
معنی میزان استفاده در الگوریتم اینستاگرام:
هرچه مدتزمان بیشتری را در هر بار استفاده از اینستاگرام سپری کنید، بهمرور پستهای نامرتبط بیشتری خواهید دید. بهعنوان مثال اگر شما ۵ دقیقه در اینستاگرام باشید و دوستتتان ۳ ساعت، درصد بیشتری از پستهایی که شما میبینید، در مقایسه با آنچه دوستتان خواهد دید با سلیقه و علایقتان مرتبط است..

نتیجه جستجو کردن یک هشتگ
وقتی شما یک هشتگ را جستجو یا روی آن کلیک میکنید، نتایج جستجو به دو شیوه طبقهبندی خواهند شد:
۱. میزان درگیر کردن کاربران
۲. سرعت درگیر کردن کاربران
طبقهبندی بر اساس میزان درگیر کردن کاربران
در این مدل، اینستاگرام پستهایی که هشتگ یکسانی دارند را بر اساس میزان درگیر کردن کاربران که با توجه به تعداد لایکها، کامنتها، تعداد دفعات ذخیره (Bookmark) شدن پست، تعداد فوروارد شدن پست و… بهدست میآورد، مرتب میکند.
بهعنوان مثال، پستی که ۱۰ هزار لایک و ۲۰۰ کامنت دارد، در جایگاه بالاتر از پستی با همان هشتگ اما با ۵۰۰ لایک و ۱۰۰ کامنت قرار میدهد.
طبقهبندی بر اساس سرعت درگیر کردن کاربران
علاوه بر میزان درگیر کردن کاربران که پیشتر توضیح داده شد، الگوریتم اینستاگرام به سرعت محبوب شدن یک پست هم توجه میکند. بهعنوان مثال، پستی که فقط در عرض یک ساعت، موفق به دریافت ۱۰ هزار لایک و ۲۰۰ کامنت شده است را بالاتر از پستی قرار میدهد که همین میزان لایک و کامنت را در عرض ۱ روز بهدست آورده است.

الگوریتم نمایش در اکسپلور اینستاگرام
اینستاگرام، پستهایی که در صفحه اکسپلور به هر کاربر نمایش میدهد را با دو شیوه انتخاب میکند:
۱. براساس پستهایی که لایک کردهاید
۲. پستهایی که توسط کاربرانی که شما لایکشان کردهاید، لایک شده باشند
نمایش بر اساس پستهایی که خودتان لایک کردهاید
این الگوریتم نمایشی، واضح و مشخص است، اینستاگرام پستهایی را در صفحه اکسپلور شما به نمایش در میآورد که شبیه به پستهایی هستند که پیشتر لایک کردهاید و به موضوعشان علاقه نشان دادهاید. بهعنوان مثال اگر شما عکسهایی از مایکل جکسون را لایک کنید، خواهید دید که بهسرعت صفحه اکسپلورتان پر از پستهای دیگری درباره مایکل جکسون میشود.
نمایش پستهایی که توسط کاربرانی که شما لایکشان کردهاید، لایک شده باشند
وقتی شما پست یک کاربر را لایک کنید، الگوریتم اینستاگرام تعدادی از پستهایی را که آن کاربر لایک کرده است را در صفحه اکسپلور شما بهنمایش در میآورد. برای مثال، اگر شما پستی از صفحه علی کریمی را لایک کنید؛ خواهید دید که صفحه اکسپلور شما از پستهایی که کریمی اخیرا آنها را لایک کرده است پر میشود.

راههایی برای استفاده بهینه از الگوریتم اینستاگرام
استفاده از گروههای اینستاگرامی (Engagement Group)
احتمال اینکه همه کسانی که شما را فالو کردهاند، همه پستهای شما را ببینند، بسیار بسیار کم است؛ بهویژه اگر آنها، افراد زیادی را فالو کرده باشند. پیش از اینکه اینستاگرام، الگوریتم خود را در سال ۲۰۱۸ آپدیت کند، ۷۰ درصد از کاربران، پستها را از دست میدادند؛ اما با بهروزرسانی آن ، این آمار به ۱۰ درصد رسیده است. هرچند که ده درصد هم میتواند عدد تأثیرگذار و بزرگی باشد (مثلا وقتی ۱۰ هزار فالوئر داشته باشید.) هرچه افراد کمتری پست شما را ببینند، شانس تعداد لایک و کامنت و سایر مواردی که در تعیین نرخ درگیر شدن کاربران تأثیرگذار است کمتر میشود و پایین آمدن نرخ درگیری (Engagement Rate) به معنی پایین آمدن شانس شما برا راهیابی به اکسپلور و یا نمایش در بین بالاترین پستهای مربوط به یک هشتگ است!
میتوانید برای جلوگیری از کاهش نرخ درگیری از گروههای اینستاگرامی استفاده کنید؛ این گروهها شامل اکانتهایی هستند که پذیرفتهاند که همواره با محتوای موجود در پروفایل صاحب اکانتهای حاضر در آن گروه، درگیر باشند؛ یعنی لایک نند، کامنت بگذارند و پستها را ذخیره و به سایر کاربران یا به درون گروههای دیگر فوروارد کنند. برای اینکه به تجربه کاربری صدمه نزنید، از گروههایی استفاده کنید که دقیقا مربوط به حوزه فعالیت خودتان است. با توجه به اندازه (تعداد اعضای گروه) ممکن است صدها یا هزاران لایک و کامنت به پست شما اضافه شود و فقط یک مشکل در این باره وجود دارد: پیدا کردن گروههای درست و فعالیت منظم در آنها.
بهعنوان مثال، برخی قوانین چنین گروههایی میتوانند بهشرح زیر باشند:
– اعضای گروه باید ۱۰ لینک آخر موجود در گروه را لایک کرده باشند.
– فقط لینک پست خود را ارسال کنید؛ نه لینک پروفایلتان را.
– صرفا لینک را ارسال کنید؛ پستهایی که پیشنمایش هم دارند، حذف میشوند.
– پستهایی که محتوایی خلاف قوانینی اینستاگرام داشته باشند، فورا حذف میشوند و ارسال کننده نیز از گروه اخراج خواهد شد.
و…
اگر عضو گروه نامناسبی بشوید (یعنی گروهی که شما زحمت لایک کردن و کامنت گذاشتن برای پستهای آنها را به خود بدهید ولی آنها چنین کاری را متقابلا برای شما انجام ندهند)، وقت و زحمت شما هدر خواهد رفت؛ برای جلوگیری از چنین اتفاقی، پیشنهاد میکنیم از گروههایی که بهصورت اتوماتیک کار میکنند استفاده کنید. این نوع گروهها، تمام فواید گروههای معمولی را بدون هیچ زحمتی به شما میرسانند. این روش، یکی از روشهای سالم بالا بردن نرخ درگیری پستهای شماست که منجر به افزایش روزافزون فالوئرهای شما میشود.
زمانی پست بگذارید که مخاطبانتان آنلاین و حاضرند!
یکی از مواردی که اینستاگرام در نشان دادن پست به تعداد بیشتری از افراد لحاظ میکند، زمان ارسال پست است. الگوریتم اینستاگرام، پستی که دیروز بارگذاری شده باشد را زودتر از پستی که ۳ روز قبل بارگذاری شده است، به شما نشان میدهد. بنابراین یکی از موارد مهمی که باید در اینستاگرام درنظر بگیرید، پیدا کردن زمانهایی است که تعداد بیشتری از فالوئرهایتان و نیز تعداد بیشتری از افرادی که میتوانند فالوئرتان باشند آنلاین و حاضرند. در واقع اگر مخاطبان شما در ساعت ۵ آنلاین هستند و شما ساعت ۱۰ صبح پست خود را بارگذاری کنید، درواقع شما ۷ ساعت به سایر افرادی که مخاطبان شما آنها را فالو کردهاند فرصت دادهاید که پستهایی ارسال کنند و توجه مخاطبان شما را به خود جلب کنند؛ زیرا وقتی آنها آنلاین شوند، صفی از پستهایی که ندیدهاند در مقابل چشمانشان است و پست شما در انتهای آن صف.
برای فهمیدن اینکه بهترین زمان ارسال پست برای شما چه ساعتی از شبانهروز است، میتوانید به قسمت Insight پروفایل خود مراجعه کرده و زمانهایی را که کاربرانتان فعالترندد پیدا کنید.

عملکرد پستهایتان را بررسی کنید!
الگوریتم نتایج جستجوی اینستاگرام به ما نشان میدهد که تعداد زیادی لایک و کامنت که بهسرعت به یک پست اضافه شوند، سبب رتبهبندی آن پست در بالای صفحه نتایج جستجو میشوند؛ زیرا اینستاگرام تصور میکند که آن پست، درحال ترند شدن است و افراد زیادی مایل به دیدن آن هستند. همه کسانی که درحال حاضر این مقاله را میخوانند، احتمالا مایلاند که پستهایی (چه تصویری و چه ویدیویی) با لایک و کامنتهای زیاد و نرخ درگیری بالا بسازند؛ هرچند پیدا کردن شیوهای برای ساخت پستی که منجر به دریافت لایک و کامنتهای زیادی بشود، کار چندان سادهای نیست. اما هر چه بیشتر در اینستاگرام زمان بگذارید و شناخت بیشتری از اینستاگرامرها پیدا کنید، این امر برای شما راحتتر خواهد شد. فراموش نکنید که آمار Insight اینستاگرام، اطلاعات بسیار سودمندی در اختیارتان قرار میدهد که باید حتما زمان مناسبی را به طور دائمی برای تحلیل آنها، لحاظ کنید. با بررسی این آمار، یک سوال مهم از خود بپرسید؟
مدل خاصی از پستهای صفحهام، همواره توجه بیشتری را جلب کردهاند؟ رنگ خاصی هست که همیشه بیشتر جواب داده باشد؟ وقتهایی که گوشههای عکس را گرد کردهام، مخاطبان بیشتری با تصویری که بارگذاری کردم ارتباط برقرار کردهاند؟
مسابقه، مسابقه و مسابقه!
یکی از سادهترین روشهای افزایش نرخ درگیری و بهینهسازی اکانت خود برای الگوریتم اینستاگرام، اجرای مسابقات و تحریک روحیه رقابتی فالوئرهاست. اینکه این مسابقهها را چهطور برگزار کنید، کاملا بستگی به محتوا و البته رویکردتان دارد؛ اما قابل درست برگزاری چنین رقابتهایی را فراموش نکنید و قاعده بازی را درست اجرا کنید:
۱. یک چیز واقعا ارزشمند به فالوئرهای خود پیشنهاد کنید!
۲. برای ترغیب تعداد بیشتری از افراد برای ورود به مسابقه، از فالوئرهایتان بخواهید که ۳ نفر از دوستانشان را زیر پست شما منشن کنند.
۳. در پایان هر ماه/هقته/روز، بهصورت تصادفی از میان افردی که در مسابقه شرکت کردهاند، چند برنده انتخاب کنید.
۴. یک چیز واقعا ارزشمند به آنها ارائه کنید!
شیوههای بسیاری برای برگزاری مسابقه در اینستاگرام وجود دارد که ممکن است به ذهن همه ما برسد؛ اما این روش، یکی از شیوههایی است که بهصورت تضمینشده با الگوریتم اینستاگرام سازگاری دارد. این روش نه فقط سبب بالا رفتن نرخ درگیری پستهایتان میشود بلکه با توجه به اینکه افراد، دوستانشان را هم زیر عکسهایتان منشن میکنند، میتواند سبب افزایش فالوئرهایتان نیز بشود؛ لازم بهذکر نیست که بار دیگر بگوییم که لایک بیشتر، سبب بالا رفتن شانس شما برای نمایش در صفحه اکسپلور دیگر کاربران نیز میشود!
بهعنوان مثال اگر یک کسبوکار مراقبتهای پوست دارید، میتوانید ۱۰ پکیج خود را برای برندگان این مسابقه درنظر بگیرید.
یا اگر صقحهای دارید که در آن، پستهای جالب سایر صفحات را جمعآوری و بهاشتراک میگذارید، میتوانید به کاربران، پست کردن ویدیو آنها در صفحه خودتان را پیشنهاد کنید.

از استوریهای اینستاگرام استفاده کنید!
بر اساس الگوریتم اینستاگرام برای پستها، ۵ نوع درگیری (Engagement) قابل تصور است: لایک، کامنت، دیدن ویدیو، اشتراکگذاری و ذخیره کردن (Bookmark). اما با استفاده از استوریهای اینستاگرام راههای دیگری برای ارتباط برقرار کردن کاربران ایجاد میکنید.
میتوانید آزمون برگزار کنید، نظرسنجی کنید، سوال بپرسید یا رأیگیری کنید. شاید بسیاری از کاربران مایل به گذاشتن کامنت زیر پستهای شما نباشند؛ اما حاضرند به سوال شما در استوری پاسخ بدهند، در رأیگیری شما شرکت کنند یا در آزمونهای چهارگزینهای شما وارد شوند. هرچه افراد بیشتری با پروفایل شما ارتباط برقرار کنند، الگوریتم اینستاگرام در اعتباربخشی به اکانت شما، بهتر عمل میکند. میتوانید از استوری اینستاگرام استفاده کنید تا به کاربرانی که پست شما را ندیدهاند، اطلاع دهید که پست جدیدی گذاشتهاید.
استفاده از قابلیت لایو اینستاگرام!
به همان دلیلی که باید استوریهای اینستاگرام استفاده کنید، باید از قابلیت پخش زنده اینستاگرام نیز بهره ببرید؛ این روش نیز راه دیگری برای جلب توجه کاربران است که میتواند به الگوریتم اینستاگرام بفهماند که شما برای مخاطبان خود مهم هستید. وقتی شما شروع به پخش زنده میکنید، برای آن دسته از فالوئرهایتان که در همان زمان آنلاین هستند، نوتیفیکیشنی با محتوای (فلان کاربر، یک پخش زنده را شروع کرده است!) ارسال میشود و توجه آنها را جلب میکند. همچنین شما میتوانید دوستان خود را دعوت کنید تا در لایو شما شرکت کنند و یک پخش زنده دو نفره را تجربه کنید.
نحوه پیدا کردن هشتگهای مناسب برای هر صفحه
اگر کسبوکار شما مربوط به اسکیتبورد است، این عبارت را در قسمت جستجوی اینستاگرام جستجو کنید و از زبانههای بالای صفحه، زبانه Tags را انتخاب کنید و پستهای مربوط به این هشتگ را بهصورت یکجا ببینید و تمام هشتگهای چند صد پست اول را یادداشت کنید.
این لیست، همه هشتگهایی است که باید از آنها در زیر پستهای خود استفاده کنید.
استفاده از تگ جغرافیایی
تحقیقات نشان داده است که الگوریتم اینستاگرام بهگونهای عمل میکند که استفاده از ژئوتگهای محبوب، ممکن است نرخ درگیری کاربران با پست شما را تا ۷۹ درصد افزایش دهد. همواره سعی کنید از محبوبترین و کلانترین تگهای جغرافیایی استفاده کنید؛ بهعنوان مثال اگر به شهر «ناپل» در کشور «ایتالیا» سفر کردهاید، بهجای استفاده از تگ جغرافیایی Naples، از Italy استفاده کنید تا پست شما در معرض دید تعداد بیشتری از افراد قرار بگیرد. البته استفاده از ژئوتگهای کوچکتر هم این مزیت را دارد که رقابت را برای شما آسان میکند؛ اما در نظر بگیرید که تعداد افرادی که آنها را جستجو میکنند نیز کمتر است؛ بنابراین، هر دو حالت را امتحان کنید تا دریابید که در مورد کسبوکار شما، کدام روش بهتر کار میکند.
از مردم بخواهید که شما را در پستهایشان تگ کنند!
هرچه بیشتر دیگران شما را در تصاویرشان تگ کنند، نرخ درگیری شما از نظر الگوریتم اینستاگرام بالاتر خواهد بود. بهعنوان مثال میتوانید به میکرو اینفلوئنسرهای اینستاگرام، دستمزدی بپردازید یا نمونهای از محصول خود را به آنها هدیه کنید تا در عوض آنها در یک پست درباره شما حرف بزنند و شما را در پست (و استوری) خود تگ کنند. این روش، یکی از مؤثرترین روشهای بالا بردن نرخ درگیری کاربران است.
از ویدیو استفاده کنید!
آنچه را اینستاگرام برای نمایش به شما انتخاب میکند، تنها بر اساس سابقه شما در تماشای پستها نیست؛ بلکه مدتزمانی را که روی یک پست تمرکز کردهاید نیز در این زمینه بسیار مهم است. بنابراین، هرچه مدتزمان بیشتری کاربران را سرگرم یک پست کنید، برندهاید و سادهترین راه برای این کار، استفاده از ویدیو است. پستهای ویدیویی اینستاگرام، نهایتا یک دقیقه هستند اما باید بدانید که کاربران در ۳ ثانیه اول تصمیم میگیرند که ویدیو را ببینند یا نه! استفاده از بومرنگ (Boomerangs) یکی از شیوههایی است که معمولا توجه مخاطب را به خود جلب میکند.
تا میتوانید، پست بگذارید!
اینستاگرام -ممنوعیت خاصی برای ارسال پست ندارد و اگر پستهای زیادی (البته نه مثل رفتار یک ربات) بگذارید، ایرادی به شما نمیگیرد. اکنون این موضوع را در کنار قانون دیگری بگذارید که پیشتر ذکر کردیم: الگوریتم نمایش عکسها بر اساس زمان آپلود شدن آنها.
پیام ما مشخص است: بیشتر پست بگذارید تا بیشتر در دید باشید و بیشتر پیشرفت کنید!
البته، لطفا خودتان را کنترل کنید و پس از خواندن این مطلب، روزی ۱۰۰ پست در اینستاگرام آپلود نکنید! پست گذاشتن زیاده از حد هم سبب آزار و اذیت مخاطبانتان میشود. بهعنوان یک دوره آزمایشی، از این بهبعد تعداد بیشتری پست بگذارید تا واکنش مخاطبان و تأثیر رفتار جدید خود را بررسی کنید؛ مثلا به مدت یک هفته، روزی ۲ پست بگذارید، هفته بعد این عدد را به ۳ پست و پس از ۸ هفته (۲ ماه) به ۹ پست در روز برسانید و وضعیت نرخ درگیری کاربران و افزایش یا ریزش فالوئرهای خود را در این ۲ ماه مقایسه کنید تا به حد ایدهآل اکانت خود برسید.
کامنتها را به سرعت پاسخ دهید!
وقتی کاربران حاضرند وقت بگذارند و برای شما کامنت بنویسند، رفتار درست و انسانی این است که شما نیز وقت بگذارید، کامنتهای آنان را بخوانید و با متانت به آنها پاسخ دهید. توجه کنید که نباید فقط به کامنتهای باب میلتان پاسخ بدهید؛ بلکه باید با منتقدین و حتی مخالفانتان هم صحبت کنید و برایشان وقت بگذارید. از منظر الگوریتم اینستاگرام، کامنتها، نشانهای از ارتباط برقرار کردن کاربران با پستها هستند؛ وقتی با اکانت خودتان زیر پست خود به پاسخگویی به حرفهای مخاطبان میپردازید، اثر این کامنتها از کامنت سایر افراد کمتر است؛ اما باز هم اثرگذار است! اگر ۱۰۰ نفر زیر پست شما کامنت بگذارند و شما به هر ۱۰۰ نفر پاسخ بدهید، تعداد کامنتهای پست شما به عدد ۲۰۰ میرسد که بسته به تعداد فالوئرها و لایک ها پستتان، میتواند نشاندهنده نرخ درگیری خوب پست شما باشد. پست شما احتمالا ، فقط با ۱۰۰ کامنت، در میان بالاترین پستهای هشتگهای مورد استفادهتان قرار نمیگیرد؛ اما با ۲۰۰ کامنت، این شانس را خواهید داشت

کاربران را مجبور به ارتباط با پستهایتان کنید!
همه شکلهای درگیری (Engagement) ارزشمند و مهم هستند اما بعضی انواع آنها، از نظر الگوریتم اینستاگرام، ارزش بیشتری نسبت به بقیه دارند.
تعداد کامنتها و بهاشتراک گذاشته شدن هر پست، از نظر اینستاگرام بسیار مهم و تعیینکننده است. طبیعی هم هست؛ لایک کردن یک پست، تنها چند میلیثانیه از کاربران وقت میگیرد و این در حالی است که وقتی کسی برای یک پست کامنت میگذارد، یعنی حتی اگر آن پست را دوست نداشته، بار هم آنقدر برایش ارزش قائل شده است که کمی فکر کند و چیزی برایش بنویسد. حالا تصور کنید که بهاشتراکگذاشتن یک پست چه معنایی دارد. این کار یعنی این پست، نهتنها توجهش را جلب کرده است؛ بلکه بهنظرش آنقدر جالب بوده که لازم است دیگران هم آن را ببینند. فوقالعاده است! این یعنی یک پست درگیر کننده که کاربران با آن ارتباط برقرار میکنند!
ترغیب کاربران به گذاشتن کامنت، البته کار سختی است! اما برای این منظور میتوانید از میانبرهایی هم استفاده کنید. بهعنوان مثال میتوانید در مدلی از گروههای اینستاگرامی (که پیشتر دربارهاش در همین مطلب نوشتیم.) عضو شوید که کاربران درون آن، موظف به کامنت گذاشتن زیر پستهای یکدیگر هستند.
یکی دیگر از روشهای ترغیب کاربران به کامنت گذاشتن این است که اگر چیز ارزشمندی برای ارائه دارید (محصول یا خدمت)، کاربران را برای شرکت در قرعهکشی یا… به کامنت گذاشتن و حتی منشن کردن دوستانشان تشویق کنید.
چه چیزی توجه کاربران را جلب میکند؟
وقتی کاربر شروع به اسکرول کردن تایم لاین خود میکند، وارد یک چرخه باز میشود که تقریبا هیچ انتهایی ندارد! شما باید بدانید که چه تصویری توجه کاربر را در یک لحظه جلب کرده و او را وادار به مکث کردن میکند. برای این منظور میتوانید یکی از افراد مشهور حوزه خود که کاربران ارتباط خوبی با پستهایش برقرار کردهاند را پیدا کنید و از نحوه پستگذاری او الهام بگیرید و در واقع، در مسیری که یکبار ختم به موفقیت شده است گام بردارید. بهجز بررسی عملکرد رقبا، روش دیگری که میتوانید از طریق آن، کارآمدترین پستهای حوزه خود را ببینید و الگو فقرار دهید، بررسی بهترین و بالاترین پستهای مربوط به هشتگهای موردنظرتان است.
از کپشنهای دعوتکننده استفاده کنید!
اگر به سمت چالشهای جدید بروید، ممکن است شکست بخورید؛ ولی اگر نروید، حتما شکست خوردهاید!
قطعا شما هم بارها جملاتی با این مضمون را شنیدهاید و از خواندن مجدد آن، حس خوبی ندارید، اما نباید فراموش کنیم که این عبارت، یک عبارت درست است.
برای دریافت کامنتهای بیشتر، یک روش این است که صراحتا از کاربرانتان بخواهید که نظرشان را برای شما بنویسند. وقتی درباره یک موضوع عکس یا فیلمی را پست میکنید و زیر آن نیز توضیحاتی را درج میکنید، میتوانید از کاربران بخواهید که نظرشان را برای شما بنویسند یا از تجربههای مشابهشان صحبت کنند. شاید تصور کنید که احتمالا کاربران به درخواست شما پاسخ مثبتی نمیدهند و برایتان کامنتی نخواهند گذاشت که باید در پاسخ بگویم اگر از آنها بخواهید، ممکن است قبول کنند، اما اگر نخواهید، حتی فرصت پذیرفتن چنین پیشنهادی را به آنها ندادهاید. توجه کنید که فراخوان شما نباید خیلی ساده باشند؛ مثلا ننویسید :«نظر شما چیست؟». در عوض میتوانید از فراخوانهایی مثل نمونههای زیر استفاده کنید:
– ۳ نفر از دوستانتان را منشن کنید تا در قرعهکشی شرکت کنید!
– فقط من احساس گرما میکنم یا بهنظر شما هم هوا خیلی گرم است؟
– روی لینکی که در بایو قرار دادهایم کلیک کردهاید؟
– تصمیم دارم ماه آینده به اصفهان سفر کنم؛ شما مقصد بهتری سراغ دارید؟
– دوست دارید محصول بعدی ما چگونه باشد؟
در پیامهای خصوصی (دایرکت) هم از «فراخوان» استفاده کنید!
پیامهای خصوصی که در دایرکت ارسال میکنید هم یکی دیگر از مواردی است که باید وجود جملات دعوتکننده در آنها را جدی بگیرید.
شما میتوانید به همه افراد پیام دایرکت بدهید اما اگر آنها شما را فالو نکرده باشند، پیام شما به قسمت دیگری از اینباکس آنها هدایت میشود که نیازمند تأیید ایشان برای نمایش پیام شماست. اگرچه این فرآیند، چندان هم پیچیده نیست؛ ولی بهتر است از ارسال پیام خصوصی به فالوئرهای خودتان شروع کنید. هر وقت کسی شما را فالو کرد، به او پیام بدهید و خوشآمد بگویید. از صفحه آنها (اگر برایتان قابلمشاهده است) نکته مثبتی پیدا کنید و بابتش به آنها تبریک بگویید. اگر درحال برگزاری مسابقهای هستید، آنها را هم مطلع کنید و قوانین آن را به ایشان اعلام کنید تا آنها نیز به حضور در مسابقه ترغیب شوند و در نتیجه، نرخ درگیری صفحه شما را بالاتر ببرند.
پستهای آموزشی بگذارید!
یکی از بهترین راههای جلب توجه مخاطبان، ارائه آموزش رایگان به آنهاست؛ از آموزش زیان گرفته تا ساز و موسیقی. با ارائه محتوای آموزشی درست و باکیفیت، میتوانید توجه مخاطبان خود را جلب کنید تا آنها با رفتار خود به الگوریتم اینستاگرام اثبات کنند که صفحه شما، صفحه معتبری است. وقتی شما سعی میکنید که چیزی را آموزش دهید، در واقع هرگز موفق نمیشوید که همهچیز را برای همه، شفاف و روشن کنید. لذا این احتمال وجود دارد که کاربران تصمیم بگیرند که زیر پست شما کامنت بگذارند و از شما سوال بپرسند.
در انتهای این مطلب، لازم است تأکید کنم که در کل این فرآیند، همواره به یاد داشته باشید که مخاطبان شما «انسان» اند! هرگز هیچ رباتی را طرف حساب «انسانها» نکنید و اگر کردید، توقع نرخ درگیری بالا نداشته باشید. الگوریتم اینستاگرام به رفتار واقعی انسانها بها میدهد و با رفتار رباتی، هرگز نمیتوانید نتیجه عالی بگیرید. فرآیند جذب فالوئر و درگیر کردن آنها، مسیر طولانی و سختی است و همهمان هم میدانیم که هیچ چیز خیلی خوبی، بدون زحمت و استمرار بهدست نمیآید.
پس تحقیق کنید، زمان بگذارید، تلاش کنید و استمرار بورزید و دائما خودتان را اصلاح کنید.
مطلب بسیار خوبی بود
ممنون از زحمت شما