حتی بااستعدادترین هنرمندان هم به بازاریابی برای فعالیتهایشان نیازمندند؛ وقتی از تجارت حرف میزنیم، اینترنت با فرصتهای بینظیری که در اختیارمان میگذارد، میتواند یک معدن طلا باشد؛ اما نباید از یاد ببریم که بهعنوان بستری برای فعالیت، بسیار پر ازدحام است و برای به چشم آمدن در چنین فضایی، به بازاریابی حرفهای نیازمندیم. گوگل همواره در تلاش است تا تجربه کاربرانش را بهبود ببخشد؛ به همین دلیل بهطور مداوم بر میزان حساسیتش درباره کیفیت محتواهای به اشتراک گذاشته شده میافزاید. بازاریابی محتوا برای عکاسان ، بهترین روش برای بهبود رتبه وبسایت یا دستیابی به مخاطبان در شبکههای اجتماعی است. در تپلیغ آکادمی به چهار اصل سودمند پرداختهایم که به عکاسان کمک میکند برای توسعه حرفه خود، از بازاریابی محتوا استفاده کنند.

اهمیت بازاریابی محتوا برای عکاسان
همه میدانیم که در چشمانداز یک کسبوکار، جنبه تجاری و جنبه هنری در دوسوی متفاوت قرار دارند. این موضوع ممکن است بازاریابی محتوا برای عکاسان را دشوار جلوه دهد؛ اما حقیقت این است که بازاریابی موفق، شامل مقدار زیادی خلاقیت و فعالیتهای سرگرمکننده میشود و ذات آن از هنر دور نیست. شاید عکاس بسیار مستعدی باشید که ترافیک چندانی روی وبسایتتان نمیبینید، مردم عکسهایتان را نمیخرند، به رویدادهای مهم حوزه کاریتان دعوت نمیشوید، افراد زیادی در کلاسهایتان شرکت نمیکنند و در یک کلام، چندان شناختهشده نیستید. چطور از پس حل این مشکلات بر میآیید؟
در گام اول، نگاهی اجمالی به این چهار اصل میاندازیم؛ به یاد داشته باشید، این اصول بخش کوچکی از یک کوه یخ عظیم هستند که سر از آب درآورده است. انجام بازاریابی محتوا برای عکاسان ، بسیار گستردهتر از چیزی است که در نگاه اول به نظر میرسد؛ اما برای شروع، بررسی نکات زیر مفید است:
۱) مخاطبان هدفتان را بشناسید.
۲) یک برنامه یا روال همیشگی برای فعالیتتان در نظر بگیرید.
۳) محتوا را تازه نگهدارید.
۴) با مخاطبانتان خیلی مستقیم درباره فروش صحبت نکنید.
هرکس که ارتباطی حداقلی با دنیای بازاریابی دارد، میداند که در حال حاضر بازاریابی محتوا بهعنوان تنها رویکردی که ارزش صرف وقت را دارد شناخته میشود. بازاریابی محتوا، فرایند تولید و بهاشتراکگذاشتن محتوای آنلاینی است که شامل اطلاعاتی مفید، آموزشی، منحصر بهفرد و ارزشمند برای مشتریان است؛ علاوه بر آن، محتوا باید بهطور منظم و در پلتفرم مناسب منتشر شود.
اشتراک گذاری محتوا بهصورت رایگان، باعث میشود که وجهه یک مرجع مفید، معتبر و قابل اعتماد را پیداکنید؛ این وجهه به شما فرصت میدهد تا میزان تخصصتان را هم نشان دهید. وقتی مشتریان بالقوه شما را بشناسند، دوست داشته باشند و به شما اعتماد کنند، احتمال «خرید» بیشتر میشود: نکته همین جاست.

تنها روش همچنان موفق در بازاریابی، بازاریابی محتواست- سث گودین
روزهایی که بهنمایش گذاشتن عکسهایتان، برای فروش آنها کافی بود گذشتهاند؛ امروز رقابت بسیار شدید است، بهخصوص در فضای آنلاین؛ پس همه چیز به شما بستگی دارد. چطور فعالیت میکنید که در این بازار شلوغ و رقابتی «متمایز» دیده شوید؟ چطور چشمها را بهسمت کارتان میکشید؟
بازاریابی محتوا ، از روشهای سنتی بسیار موثرتر و در عینحال مقرون بهصرفهتر است؛ به این آمار توجه کنید: بازاریابی محتوا در مقایسه با بازاریابی سنتی، ۶۲ درصد ارزانتر و امکان ایجاد «مشتری بالقوه» در آن تا سهبرابر بیشتر است. تولید یک محتوای عالی فقط دو چیز میطلبد: صرف زمان و توجه.
در ادامه، چند نکته مهم برای طراحی یک استراتژی بازاریابی محتوا برای عکاسان عزیز را بررسی میکنیم:
۱- مخاطبان هدف را شناسایی کنید.
چرا بحث را با «شناخت مخاطبان هدف» شروع میکنیم؟ چون اولین قدم منطقی برای طراحی استراتژی بازاریابی محتوا ، شناسایی آنهاست. اگر بدانید که قصد دارید به چه کسانی بفروشید، آنگاه میتوانید محتوایی تهیه کنید که برایشان جذاب باشد.
داشتن شناخت کافی از مشتریان ایده آل و مخاطبان هدف، هسته اصلی تمام فعالیتهایتان خواهد بود. یکی از ارکان بازاریابی محتوا برای عکاسان ، پرداختن به پرسونای مشتری نام دارد. در این مقاله، وارد جزییات مربوط به پرسونا نمیشویم؛ اما برای درک بهتر این سرفصل کلیدی، به مقاله «پرسونای مشتری چیست و چرا اهمیت دارد؟» در تپلیغ آکادمی مراجعه کنید.

پرسونای مشتری، شرححال مشتری ایده آل کسبوکار شماست. چه کسی از شما خرید میکند و چه کسی پتانسیل آن را دارد که به مشتری محصول شما تبدیل شود؟ بهاندازه کافی وقت بگذارید و به این موضوع خوب فکر کنید. انواع مشتریانی که ممکن است داشته باشید را در نظر بگیرید؛ به آنها «نام» اختصاص دهید. برایشان «بازه سنی» و «تخصص» در نظر بگیرید.
به چالشهای پیش رویشان فکر کنید و انگیزههایی که ممکن است آنها را سمت خرید از شما سوق دهد. هرچقدر این پرسونا شامل جزییات بیشتری باشد بهتر است. برای نظم بیشتر، پوشهای با اطلاعات مربوط به دستهبندیهای مختلف پرسونای مشتری داشته باشید. این کار باعث میشود بتوانید محتواهای تولید شده را با توجه به نیاز یا علایق آنها طبقهبندی کنید.
با توضیح دقیق و شفاف ویژگیهای مشتری ایدهآلتان، در زمان تولید محتوا بهروشنی میدانید که چه کسانی را مخاطب قرار دادهاید. مشتریان، هسته مرکزی کسبوکار شما هستند پس در پرداختن به این مرحله سهلانگاری نکنید.
۲- یک برنامه یا روال همیشگی برای فعالیتتان در نظر بگیرید.
برای عبور از فیلتر الگوریتمهای سختگیرانه موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی، باید بهطور منظم محتوا منتشر کنید؛ بهترین راه برای رسیدن به این نظم، تعریف یک روال همیشگی است. اگر ۱۵۰ پست مختلف در بلاگتان بگذارید، درواقع ۱۵۰ صفحه یا ۱۵۰ فرصت در اینترنت دارید که بهطور مشخص شانس دیدهشدن و مورد توجه قرار گرفتنتان را بالا میبرد.
صبحها، یک ساعت زودتر بیدار شوید یا شبها کمی وقت بگذارید و تولید محتوا کنید؛ هدف، شکل دادن به عادت های شما در زمان تولید محتواست. کمی وقت بگذارید و یک جدول زمانبندی شده برای محتواهایی که لازم است در سه ماه آینده تولید شوند آماده کنید. برنامهای داشته باشید که نشان دهد چه محتوایی را در چه زمانی خواهید نوشت و منتشر خواهید کرد. برای مثال ممکن است دوشنبه یا پنجشنبه هر هفته، پستی در بلاگتان بگذارید؛ یا ممکن است هر جمعه بعدازظهر یک پادکست منتشر کنید. نکته این است که هرکاری میکنید «ثابت قدم» باشید.

۳- محتوا را تازه نگهدارید.
به عنوان یک عکاس، سالهای زیادی را صرف بهبود بخشیدن به تولیدات هنریتان کردهاید؛ اطلاعات ارزشمند زیادی دارید که برای به اشتراکگذاری مفید هستند. بعضی هنرمندان از بازاریابی محتوا دوری میکنند چون به خودشان ایمان ندارند؛ آنها باور نمیکنند که توانایی ارائه محتوای جذابی به مخاطبان را داشته باشند. به شما قول میدهیم، بهعنوان کسی که یک تخصص منحصربهفرد دارد، در همین لحظه یک منبع غنی برای تولید محتوای تخصصی در اختیار دارید: ذهنتان.
وقتی با صرف زمان و انرژی، مطالب بسیاری آموخته و در حوزهای متخصص شدهاید، میتوانید از آن تخصص برای تولید محتوایی جذاب استفاده کنید.
وقتی بازار هدفتان را شناختید و از نقاط ضعفشان آگاهی یافتید، محتوایی تولید کنید که پاسخگوی نیازها و برطرفکننده نقاط ضعفشان باشد. به سوالها پاسخ دهید و مشکلاتشان را حل کنید؛ خواهید دید که چطور به شما اعتماد میکنند.
این نکته را از خاطر نبرید: فقط به تجربه و دانشتان نیاز دارید؛ آنها را به ویدئو، پست بلاگ، اینفوگرافیک، کتاب الکترونیکی، پادکست یا هر آنچه میخواهید تبدیل کنید. تولید محتوا میتوانید شکلهای مختلفی داشته باشد؛ شما یک آرتیست هستید و با دنیایی از فرصتها روبهرویید. طرحی نو دراندازید!
اگر علاقهای به نوشتن ندارید نگران نباشید؛ فعالیت بازاریابی محتوا برای عکاسان ، در مقایسه با صاحبان کسبوکارهای دیگر، برتری منحصر بهفردی دارد…
محتوای بصری، حدود ۴۰ برابر بیشتر از سایر انواع محتوا در شبکههای اجتماعی بهاشتراک گذاشته میشود.
بازاریابی محتوا برای عکاسان شامل فعالیتهایی بسیار خلاقانه است. این فرایند با بهاشتراک گذاری تصاویر، ویدیوها و دیگر شکلهای محتوای بصری میتواند بهطرز خارقالعادهای سودآور باشد؛ چه در زمینه افزایش آگاهی از برند و چه در زمینه درگیر کردن مخاطب با محتوا.
یک ترفند دیگر در زمینه بازاریابی محتوایی، «بازتولید» است. اگر احساس میکنید که ایدههایتان روبهاتمام است، محتواهای قدیمی را بازنگری کنید. آیا امکان بازتولید آنها وجود دارد؟

برای مثال، محتوای ویدیویی که پیشتر ضبط کردهاید را تبدیل به پادکست کنید. یا از متن کتاب الکترونیکیای که منتشر کردهاید، یک اینفوگرافیک استخراج نمایید. میتوانید یکی از پستهای بلاگتان را انتخاب و چندتا از نکات مهم آن را بهصورت پستهای گرافیکی ساده برای شبکههای اجتماعی آماده کنید. این ایده را با توجه به نوع فعالیتتان بسط و گسترش دهید.
بازتولید به معنای بهروزرسانی محتواهای قدیمی و انتشار دوباره آنهاست؛ در یک فرمت جدید یا به شکل قبلی و در یک پلتفرم متفاوت.
اینفوگرافیکها در مقایسه با سایر انواع محتوا، تا سه برابر بیشتر لایک میگیرند یا بهاشتراک گذاشته میشوند.
آنچه در ادامه میآید، نمونههایی است که میتواند فعالیت بازاریابی محتوا برای عکاسان را در زمینههای مختلف پوشش دهد. به اشتراکگذاشتن این نوع محتوا، مخاطب را کنجکاو وعلاقهمند کرده و زمینه را برای موفقیتهای بعدی هموار میکند. هر گروه از عکاسان این فرصت را دارند تا با تولید محتوای جذاب، چشمها را به سمت کار خود بکشند. برای نمونه:
عکاسانی که از کنسرتها عکاسی میکنند: یک پست از عکسهای منتخب با عنوان «۱۰تا از بهیادماندنیترین صحنههای تاریخ کنسرتهای راک»
عکاسانی که از مراسم عروسی عکاسی میکنند: یک پست بلاگ با عنوان «۲۰ عکسی که باید از روز عروسیتان به یادگار داشته باشید»
عکاسانی که در زمینه مد و فشن عکاسی میکنند: یک ویدیو با عنوان «بهترین شیوه نورپردازی برای عکاسی اینستاگرامی را یاد بگیرید»
۴- با مخاطبانتان بهطور مستقیم درباره فروش صحبت نکنید.
یک راست سر اصل مطلب میرویم: بازاریابی محتوا بهطور کلی و بازاریابی محتوا برای عکاسان بهطور خاص، بهمعنای فروش در اولین قدم نیست. این ایده ممکن است سادهلوحانه به نظر برسد؛ اما بازاریابی محتوا بهمعنای «مفید بودن برای مخاطب» در قدم اول و «سوق دادن او به سمت خرید» در قدم بعدی است. مردم دوست ندارند احساس کنند «قصد فروختن چیزی» را به آنها دارید؛ آنها ترجیح میدهند در هنگام خرید مطمئن باشند که «تصمیمگیرنده» خودشان هستند.

آنچه چند پاراگراف بالاتر گفتیم را فراموش نکنید:
مفید، معتبر و قابل اعتماد باشید؛ با مخاطبان هدفتان یک رابطه محکم بسازید؛ تضمین میکنیم که پاداش آن را خواهید گرفت.
با تلاش مستقیم برای فروش، رابطهتان با مخاطبان را خراب میکنید؛ تمام زحماتتان هدر میرود و اعتماد آنها را از دست میدهید.
بازاریابی محتوا، توسط مشتری هدایت میشود و هدف از انجام آن برآورده کردن نیازهای اوست.
به مشتریان بالقوهتان مقدار زیادی محتوای رایگان ارائه بدهید؛ سپس برای فروش تلاش کنید. به یاد داشته باشید جلب اعتماد از فروش بسیار سختتر است؛ به همین دلیل بازاریابی محتوا را هوشمندانهترین نوع بازاریابی میدانند.