تبلیغ در بازی موبایل
تبلیغات موبایل در سال ۲۰۱۷ میلادی تا رقم ۱۱۲ میلیارد دلار رشد داشته است؛ اما به طرز شگفتآوری، فقط ۱۵ درصد از این رقم مربوط به تبلیغ در بازی موبایل است. صنعت بازی، صنعت عظیمی است، پس چرا بازیهای تلفن همراه، حجم وسیعی از بازار تبلیغات را تسخیر نمیکنند؟ در اکثر مواقع، دلیل این موضوع، آن است که برندها به طور کامل معرفی و نمایش داده نشدهاند. برندهایی مانند مک دونالد یا PG&E غولهایی هستند که میخواهند محصولاتشان را به کل دنیا بشناسانند. در شیوه سنتی، برندها از تبلیغ در بازی موبایل اجتناب میکردند و آن را بهعنوان یک کار وقتتلفکن، از حوزه فعالیتهای خود خارج کرده بودند؛ اما جهان امروز، کاملا متفاوت است؛ بیش از ۵۰ درصد از کاربران موبایل بهصورت منظم بازی میکنند و بیش از ۲۰۰ میلیون نفر از این افراد، فقط در آمریکا هستند.

همراه تپلیغ آکادمی بمانید و ادامه مطلب را حتما دنبال کنید.
واقعیت این است که امروز، برندها مایلاند تبلیغ در بازی موبایل داشته باشند و با همه سرعتی که میتوانند، به این بازار میپیوندند؛ اما قبل از این که بخواهند بودجه اختصاص یافته را به پلتفرمهای جاافتاده قدیمی خود، مانند تلویزیون، به سمت چیز دیگری منتقل کنند، باید محک برنند که چه چیزی بهتر کار میکند و چطور میتوانند توجه بازیکنها را به شکلی به صرفه، تامین کنند. در ادامه مطلب، چند روش پیشنهادشده است که برندها میتوانند برای موفقیت بیشتر تبلیغ در بازی موبایل از آن استفاده کنند.


اسپانسر درون بازی: Asos و Gatorade
درست مانند بعضی از کانالهای خاص تلویزیونی مثل کانالهای ورزشی، یک تجربه هدفمند پیشنهاد کنید. برخی از بازیها هم این کار را انجام میدهند و به برندها یک روش واضح برای برقراری ارتباط با بازیکنان نشان میدهند؛ به عنوان نمونه، برند نوشابههای ورزشی Gatorade، در بازی Madden NFL Mobile شرکتِ EA، با دادن یک مایع الکترولیتی به بازیکنان، انرژی آنها را پر میکند و به بازیکنان اجازه میدهد تا زمان بیشتری بازی کنند.
EA با برند Asos هم که یک برند محبوب لباس محسوب میشود، ارتباط ایجاد کرده و در بازی شبیهسازی Sims Mobile، با این برند همراه شده است. سبک شبیهسازی این بازی و گزینههای سفارشیسازی بیپایان آن که توانایی انتخاب همه جزییات را به گیمر میدهد، به طرز شگفتآوری شبیه به تجربه خرید اینترنتی لباس است. این کار به Asos کمک میکند تا لباسهای برند خود را به بازیکنان Sims معرفی کند. همه بازیها، مثل Madden یا The Sims، شبیهسازی از دنیای واقعی نیستند؛ اما بازیهایی که به این شیوه کار میکنند، برای فروشندگان بسیار ارزشمندند.
تبلیغات جایزهدار: Nestlé
ویدئوی جایزهدار، در حال حاضر فرمت پیشروی تبلیغ در بازی موبایل است. به جای نشان دادن یک تبلیغ اجباری به بازیکنان، آنها میتوانند برای دیدن یک ویدئو به ازای گرفتن جایزه، خودشان تصمیم بگیرند. وجود تبلیغات جایزهدار، دقیقا دلیل آن است که بازیهایی مانند Crossy Road میتوانند به طور همزمان هم بازیکنان را خوشحال کنند و هم میلیون ها دلار درآمد کسب کنند.
در کمپین نستله، سازندگان غذا با کمپانی King مشارکت کردند و تبلیغاتی را در سطح گستردهای از ناشران انجام دادند که شامل ۲۰۰ عنوان بازی موبایل از جمله Candy Crush Saga میشد. تبلیغات بسیار خوب انجام شد، ۹۹٫۵ درصد از این تبلیغها تا آخر دیده شد و ۳ درصد از کاربرانی که تبلیغات را واقعا دیدند، از طریق آن کلیک کردند.

تبلیغات قابل بازی: Kellogg’s و Myntra
تبلیغات در قالب بنر یا ویدئو چند دهه سابقه دارد؛ اما تبلیغات قابل بازی (Playable Ads) یا تبلیغاتی که به کاربر اجازه میدهد تا با آن تعامل داشته باشند، بسیار جدیدتر است. از آنجا که تبلیغات قابل بازی برای استفاده در خود بازی ایجاد شده است و میتواند مانند یک بازی واقعی عمل کند، اولین استفاده از آنها برای تبلیغ در بازی موبایل است؛ اما برندها هم به تعامل علاقهمندند؛ مشارکت، عنصر حیاتی در بازاریابی است و تبلیغات با قابل بازی، در بازیهای موبایل، یک مشارکت طبیعی با تبلیغکنندگان برقرار میکند.
شرکت Gameloft برای ترویج نام تجاری غلات Froot Loops، برای کمپانی Kellogg’s، تبلیغی کوتاه و تعاملی ساخت. این شرکت با کمپانی Myntra هم کار میکرد که یک فروشگاه اینترنتی هندی است. Gameloft برای Myntra، یک کمپین تبلیغات قابل بازی راه انداخت که ۸۲ درصد نرخ تکمیل (Completion Rate) موثر داشت و در کمتر از دو ماه، ۲٫۱ میلیون بازدید دریافت کرد.


تبلیغات مبتنی بر مکان: Pizza Hut
تعامل اجتماعی یکی از اجزای مهم موفقترین بازیهای موبایل محسوب میشود. حتی بازیهای فوقالعاده ساده مثل Helix Jump هم دارای فهرست برترینها یا Leaderboard هستند. Pizza Hut روی کمپینی سرمایهگذاری کرد و رستورانها را به مراکز بازی تبدیل کرد. بازیکنان King of Glory (که خارج از چین به نام Arena of Valor شناخته میشود) در فاصلههای ۵ دقیقهای از شعبههای Pizza Hut، برای بازی با یکدیگر در این رستوران دعوت شدند.
فقط ۲۰ روز بعد از شروع این کمپین، بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ بازیکن King of Glory برای مبارزه با بازیکنان دیگر، از یک شعبه Pizza Hut بازدید کرده بودند. این رستوران در جریان بازدید بازیکنها، بیش از ۱۵۰٬۰۰۰ از وعده غذایی ویژه بازیکنان King of Glory را به فروش رساند و بازگشت سرمایه ۹۰۰ درصدی را تجربه کرد.
تبلیغات واقعیت افزوده: Starbucks
در آخر، بعضی برندها، مدرنترین مرحله توسعه را امتحان میکنند، یعنی تبلیغات واقعیت افزوده یا Augmented Reality. روشی که با استفاده از دوربین موبایل، بازیها را روی دنیای واقعی قرار میدهد. Starbucks با استفاده از ساختار بازی Pokemon Go و قراردادن این هیولاها در داخل شعب خود، کاربران را به کافههای کوچکش هدایت کرد و بیش از ۷۸۰۰ فروشگاه استارباکس در زمان اوج محبوبیت بازی به پاتوق بازیکنهای این بازی یا باشگاهی برای تعلیم پوکمونها تبدیل شدند؛ همچنین، استارباکس برای ایجاد ترافیک بیشتر، یک نوشیدنی سفارشی به نام Pokemon Go Frappuccino درست کرد و استارباکس را به پاتوق پوکمون بازها تبدیل کرد. همه بازیکنان برای شکار این هیولاهای دیجیتالی و صرف نوشیدنی خاص آن بازی، به کافههای استارباکس سرازیر شدند.

برندهای شناختهشده قبلا ثابت کردهاند که تبلیغ در بازی موبایل را میتوان کانالی ارزشمند برای بازاریابی دانست. بیشتر ناشران بازیهای موبایل، تبلیغ در بازی موبایل را بهعنوان منبعی برای کسب درآمد نگاه میکنند. طراحی این ویژگیها و جریان کاربرانی که در تبلیغات موفقاند، نشان میدهد که آینده برای تبلیغ در بازی موبایل هر روز روشنتر میشود.
منبع: Chartboost