چند ماه پیش، گوگل بالأخره اپلیکیشن پادکست خود را برای گوشیهای اندرویدی منتشر کرد؛ اپلیکشنی که اسم آن، گوگل پادکست است.
خبر خوب برای پادکسترها این است که تعداد بسیازی از کاربران موبایل از گوشیهای اندرویدی استفاده میکنند که حالا برای گوش دادن به پاد کستها، نیازی به نصب اپلیکشین دیگری نخواهند داشت و دیگر لازم نیست تا از مخاطبان خود بخواهید که برای گوش دادن پادکست شما، چیز جدیدی را دانلود کنند.
در اینجا، لینک گوگل پادکست را برای شما قرار دادهایم؛ پس از مطالعه این مقاله، خودتان سری به این صفحه بزنید تا با ساز و کار این موضوع بیشتر آشنا شوید؛ فراموش نکنید که برای استفاده از این اپلیکیشن و شنیدن پادکستها، احتیاجی به فیلترشکن نیست ولی برای استفاده از این سرویس بهعنوان پادکستر، احتیاج به VPN امریکا دارید.
این اپلیکشین برای کسانی که گوشی یا تبلیتهای اندرویدی دارند، جهش بزرگی است؛ زیرا از این پس، بدون نیاز به اینکه اپلیکیشنهای متنوعی مثل Soundcloud، Anchor و Castbox یا شنوتو را دانلود کنند، میتوانند به تعداد بسیار زیادی پادکست (تقریبا بیشتر از همه مواردی که ذکر کردم) دسترسی داشته باشند.
اندروید بزرگتر از iOS است!
قصد دارم با یک نمودار، یکی دیگر از دلایل اهمیت گوگل پادکست را نشان بدهم:

با وجود اینکه دستگاههای اپل، حدود ۶۰ درصد سهم دانلود پادکستهای دنیا را به خود اختصاص دادهاند، اپل کمتر از ۲۰ درصد از سهم کل ترافیک پادکستها روی گوشیهای هوشمند را در اختیار دارد و نزدیک به ۸۰ درصد مابقی، متعلق به اندروید است و حالا با این اپلیکیشن جدید گوگل، اندرویدیها یک اپلیکیشن پادکست را بدون نیاز به نصب، روی گوشی خود دارند.
اگر پادکسترها، این موقعیت را به درستی درک کنند، میتوانند مخاطبین خود را دو برابر کنند!
یک راز مگو!
شاید اپل سهم ۶۰ درصدی از دانلود پادکست در دنیا از طریق اپلیکشین پادکست خود داشته باشد؛ ولی این سهم در واقع نزدیک به ۹۰ درصد است! چرا؟ چون اگر شما از طریق پلتفرمهایی مانند Overcasts ،Leela و… اقدام به دانلود پادکستهای موردعلاقه خود بکنید، سهم این پلتفرمها را از کیک دانلود پادکستها زیاد کردهاید؛ ولی این درحالی است که خود همین پلتفرمها هم از APIهای iTunes استفاده میکنند. درواقع، تقریبا همه پلتفرمهای دانلود پادکست، چشم به دیتابیس اپل دوختهاند تا هرچه به آن افزوده شد را آنها نیز اضافه کنند.
اما گوگل، این اپلیکیشن را طوری توسعه داده است که با جستجو در کل فضای اینترنت، هرپادکستی را پیدا کند و درواقع سرویس گوگل پادکست، متکی به APIهای گوگل نیست.
درحالحاضر، اپل یک لیست «برترین پادکستها» در اپلیکیشن خود دارد که با شناختی که از اپل داریم، احتمالا این لیست چندان هم عادلانه نیست و حاصل زد و بندهایی در پشت پرده است. اما اگنون قرار است گوگل پادکست بهزودی به لیستهایی از بهترین پادکستها مجهز شود که این میتواند بهترین خبر برای صنعت پادکست و همه پادکسترها باشد.
دیگر خبری از «دانلود خودکار» نیست؛ چون اکنون در سال ۲۰۱۸ هستیم، نه ۲۰۰۵!
گوگل پادکست یک اپلیکیشن با قابلیت استریم کردن است: کافیست دکمه Play را لمس کنید تا دانلود و پخش همزمان پادکست برایتان آغاز شود. همچنین میتوانید هر اپیزودی که میخواهید را به صورت مجزا دانلود کنید تا بعدا در مکانهایی مثل هواپیما و مترو که اینترنت نداشتید، آن اپیزود را گوش کنید.
در سپیدهدم صنعت پادکست، یعنی در سال ۲۰۰۴-۲۰۰۵ میلادی، برنامههایی مانند iPodder تنها راههای دانلود پاکستها بودند که پادکست را به iPod ارسال میکردند؛ iPodهایی که هیچ ارتباطی با اینترنت نداشتند و اصلا هنوز آیفونی وجود نداشت. اما امروزه، همه اپلیکیشنهای رسانهای مثل Netflix، Spotify، Amazon Prime Video و سایر اپلیکیشنهای مشابه، بهجای «دانلود» کردن محتوا، با استریمینگ پیش میروند. گوگل پادکست هم با استریم کردن محتوا کار میکند و دیگر کاربران به این شیوه خو کردهاند.
برای بسیاری از کاربران در سراسر دنیا، مقدار حافظه موبایل، یک دغدغه است و گاهی آنها را برای دانلود کردن محتوای مدنظرشان محدود میکند؛ به عنوان مثال، Pocket Cast، هر شب تعداد زیادی پادکست را دنلود و در حافظه شما ذخیره میکند که ممکن است هرگز به آنها گوش ندهید. قابلیت استریمینگ اپلیکیشن پادکست گوگل، این مشکل را نیز حل میکند.
گوگل پادکست، لزوما جایگزین اپلیکیشنهای پادکست دیگر نیست!
هدف اپلیکیشن پادکست گوگل این نیست که لزوما جایگزین اپلیکیشن محبوب شما در زمینه پادکست گوش دادن شود. گوگل پادکست قابلیت بیصدا کردن قسمتهای خالی فایل صوتی یا فشردهسازی داینامیک و… ندارد؛ این اپلیکیشن صرفا برای ۸۱ درصد از مردمی که از گوشیهای اندرویدی استفاده میکنند و بیش از نصفشان هرگز به پادکستی گوش ندادهاند ساخته شده است تا آنها را سریع و ساده به دنیایی از پادکستهای مختلف متصل کند و درواقع با تسهیل فرایند پادکست گوش دادن، تعداد مخاطبان پادکست را بیشتر و این صنعت را بزرگتر کند.