ایجاد یک ارتباط دائمی بین مخاطب و محصول و ایجاد تجربه اولیه اپلیکیشن به بهترین شکل، یکی از سختترین کارها برای سازندگان محصول است. باوجود تمام تلاشها، گاهی اوقات زمان نصب و پاک کردن برنامه توسط کاربران از آب خوردن هم کوتاهتر است.
دادهها به ما این حقیقت را نشان میدهند:
هر ۱ نفر از بین ۴ نفر بعد از نصب اپلیکیشین، دیگر به آن سر نزدهاند.
البته آمار و ارقام اطلاعات دقیقی را نشان نمیدهند، اما میتوان اطلاعاتی را از حس اولیه کاربر نسبت به اپلیکیشین فهمید. در زمان ایجاد تجربه کاربری، ایجاد پروسه آشنایی در ابتدای کار ضروری است. این پروسه درست بعد از اجرای اپلیکیشین برای اولین بار توسط کاربر شروع میشود. این بخش نقطه شروع بسیار خوبی برای معرفی محصولتان و خصوصیات آن است.
اگرچه، در نظر داشته باشید بمباران کاربران با اطلاعات راه مناسبی برای شروع نیست. اگر واقعاً دلتان میخواهد آنها را بهسرعت برق از دست بدهید، پروسه آشنایی اولیه با اپلیکیشین را ضعیف طراحی کنید!
اما اگر بخواهیم واقعگرایانه بنگریم، طراحی این بخش بهصورت عالی، احتمال بازگشت کاربران را به اپلیکیشین افزایش میدهد.حال سؤال این است که چطور این کار را انجام دهیم؟
۱. هرچه کمتر بهتر!
هرچه کمتر بهتر به معنای این است که بار را از روی دوش کاربر برداریم؛ تنها ضروریترین موارد را به کاربر نشان دهید، نه همه موارد را. گاهی اوقات ۵ صفحه یا کمتر کافی است. تعداد صفحات بیشتر ممکن است کاربر را آزار دهد.
این یک علم پنهان نیست؛ همه ما به این عادت داریم که همیشه در تقابل با این مسئله با سرعت هرچهتمامتر روی «بعدی» کلیک کنیم و صفحهها را رد کنیم. به همین دلیل است که باید تعداد آنها را کم کرده و به آنهایی که واجب هستند بسنده کنید. در تجربه اولیه اپلیکیشن موبایل هر چیزی مهم نیست.

۲. ارزش کاربر را با تجربه اولیه اپلیکیشن افزایش دهید
روی نیازهای کاربران تمرکز کنید. به کاربران توضیح دهید که چگونه اپلیکیشین شما زندگی آنها را بهبود خواهد داد. به آنها نشان دهید چه چیزی برای آنها ارزشآفرینی خواهد کرد. آنها تا همین مرحله هم برنامه را دانلود کردهاند، پس به آنها اطمینان خاطر دهید که انتخابشان درست بوده و نیاز به برنامه دیگری ندارند.
۳. بیایید فعالیت کنیم
کاربران را به فعالیت تشویق کنید. مجموعهای از فعالیتها در تجربه اولیه اپلیکیشن باعث درگیری کاربر خواهد شد. این راه همچنین راهحل سادهای برای درک شخصیت درونی کاربران است. مهمترین اطلاعات کاربران را در این مرحله با روشی خلاقانه بهدست آورید.
۴. آیا به مقصد رسیدهایم؟
فقط تعداد کمی از کاربران هستند که یک برنامه بدون مقصد و بینهایت را ترجیح میدهند. کاربران ممکن است زمانی که در تجربه اولیه اپلیکیشن از مقصد آن مطلع نباشند، آن را پاک کنند. به همین دلیل شما باید یک نمایه از روند پیشرفت در برنامه تعبیه کنید تا به کاربر نشان دهید ته خط کجاست!
۵. سلام!
به کاربران خود خیرمقدم بگویید! این کار بهسادگی هرچهتمامتر خواهد بود. پیام خوشآمد گویی باعث میشود آنها در هنگام ورود به اپلیکیشین احساس بهتری داشته باشند. سعی کنید برای ایجاد تجربه اولیه اپلیکیشن به بهترین شکل در کاربران این نکات را رعایت کنید. اجازه دهید نوعی عطش در کاربر برای کار با اپلیکیشین شما به وجود بیاید.
اگر از این مطلب لذت بردید، حتماً در قسمت نظرات ما را از آن آگاه کنید.